Oletko transsukupuolinen, muunsukupuolinen, transvestiitti, sukupuoleton tai esimerkiksi intersukupuolista kehollisuutta omaava? Oletko detransitioitunut? Vai oletko transihmisen läheinen ja haluaisitko olla tueksi muille läheisille? Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus ylläpitää vapaaehtoistoimintaan perustuvaa vertaiskeskustelijapalvelua, jonka tarkoitus on tarjota sukupuoltaan pohtiville, transihmisille, intersukupuolista kehollisuutta omaaville, detransition läpikäyneille sekä heidän läheisilleen mahdollisuus tavata vertaishenkilö ja keskustella sukupuoleen liittyvistä asioista.
Vertaiskeskusteluja järjestetään valtakunnallisesti, eli voit tulla mukaan vertaiskeskustelijaksi riippumatta siitä, millä paikkakunnalla Suomessa asut. Aivan erityisesti tarvitsemme vertaiskeskusteluja pienille paikkakunnille!
Tapaamisia on yksi tai kaksi aina kunkin tuettavan kanssa ja yhden keskustelun kesto on 45 minuuttia. Keksustelussa on mukana sosiaali- tai terveysalan ammattilainen. Voit määrittää itse sen, kuinka paljon haluat vertaiskeskustelukeikkoja. Voit esimerkiksi hyvin sitoutua vain pariin keikkaan vuodessa.
Vertaiskeskustelijaksi voi ryhtyä, mikäli on käsitellyt omaan tai läheisen sukupuoleen liittyvät asiat pitkälle eikä itsellä ole tuen tarvetta liittyen sukupuoleen tai tilanteeseen läheisenä. Esimerkiksi jos olet käymässä sukupuolen korjausprosessia, niin toivomme, että korjausprosessisi on takana päin ja siitä on jonkin verran aikaa (mielellään vuosi tai enemmän). Tämän rajauksen teemme huolehtiaksemme vapaaehtoistemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta.
Koulutus vertaiskeskustelijoille järjestetään tänä vuonna etäyhteydellä. Ajankohta on 22.-23.8. 2020. Tarvitset etäyhteyttä varten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Koulutukseen osallistuminen on pakollista, jotta voimme taata vertaiskeskustelijoiden oman jaksamisen vapaaehtoistoiminnassa.
Mikäli kiinnostuit vertaiskeskustelijana toimimisesta, täytä hakemus 8.6. mennessä. Ilmoitamme koulutukseen valituille 22.6. mennessä heidän saaneen koulutuspaikan.
Hakemus löytyy täältä.
Tarvittaessa lisätietoja antaa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen palveluohjaaja: miska.salakka@seta.fi / 050 371 6899 (puhelinaika keskiviikkoisin klo 14-16).