Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus järjestää kolme verkkoluentoa intersukupuolisuuteen liittyvistä teemoista marras-joulukuun 2021 aikana.
Luennoitsijoina toimivat eri alojen asiantuntijat ja aihetta lähestytään jokaisessa luennossa hieman eri näkökulmasta. Verkkoluentojen tavoitteena on lisätä ymmärrystä intersukupuolisuudesta ja kehollisuudesta sekä antaa ammattilaisille työkaluja hyvään ja turvalliseen kohtaamiseen. Verkkoluennot ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta ne sopivat teemoiltaan erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville sekä viranomaisille.
Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Verkkoluennot järjestetään Microsoft Teams -verkkoalustalla ja jokaiseen verkkoluentoon on erillinen ennakkoilmoittautuminen. Verkkoluennot järjestetään torstaina 28.10., keskiviikkona 10.11. ja keskiviikkona 1.12. Jokainen luentotilaisuus alkaa klo 17.
Kannattaa seurata Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen somea ja näitä verkkosivuja, jonne tulee lisätietoa verkkoluentojen teemoista sekä ilmoittautumisohjeet.
Ensimmäinen verkkoluento järjestetään torstaina 28.10. klo 17–19
Asiantuntijoina ensimmäisellä verkkoluennolla toimivat Juha Kilpiä ja Mika Venhola.
Juha Kilpiän luennon teemana on miten tukea intersukupuolisten ihmisten turvallista asiointia sekä omista rajoista kiinni pitämistä terveydenhuollossa?
Intersukupuolisilla ihmisillä tai ihmisillä, joilla on intersukupuolista kehollisuutta, on tutkimusten mukaan keskivertoa enemmän erilaisia turvattomia kokemuksia terveydenhuollon palveluissa. Tällä on seurauksensa. Ihmiset välttelevät omasta terveydestä huolen pitämistä ja toisaalta tunnistavat terveyden huollon tarpeita heikommin. Niin terveys kuin sosiaali-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisilla on velvollisuus edistää intersukupuolisten ihmisten mahdollisuutta pitää omasta terveydestä huolta sekä voida tehdä se niin, että se samalla lisää omaa turvallisuuden tunnetta ja kyvykkyyttä tunnistaa sekä pitää huolta omista rajoista. Tähän on olemassa keinoja.
Juha Kilpiä on seksuaalipedagogi (NACS), voimavarakeskeinen työnohjaaja, kouluttaja ja nuorisotyönohjaaja. Kilpiä on toiminut Suomessa laajasti intersukupuolisten ihmisoikeuksien parissa.
Mika Venholan luennolla käsitellään sitä, miksi intersukupuolisuuden konsepti voi olla lääkäreille niin hankala. Luennon tavoitteena on lisätä ymmärrystä aiheeseen ja tarjota keinoja ammattilaisille. Mika Venhola on intersukupuolisten lasten itsemääräämisoikeutta ajava Oulun yliopistollisen sairaalan lastenkirurgian erikoislääkäri.
Ilmoittaudu mukaan tästä! Ilmoittautuminen päättyy koulutustilaisuutta edeltävänä päivänä kello 23:45.