Palveluita transihmisille ja intersukupuolisille, sukupuoltaan pohtiville sekä heidän perheilleen ja läheisilleen tarjoaa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen lisäksi muut toimijat, kuten kansalaisjärjestöt ja viranomaiset. Akuutissa kriisissä olevien palvelut koottuna täällä. Jos sinulla on trans- tai intersukupuolisille sensitiviinen palvelu, kerro siitä meille!
Sinuiksi-palvelu
Sinuiksi-palvelu antaa ammatillista neuvontaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.
Puhelinpäivystys on auki maanantaina klo 13-15 ja torstaina klo 19-21 numerossa 044 300 2355.
Yhteyttä voi ottaa myös verkkosivujen anonyymin kysymyspalstan kautta. Lisäksi on mahdollisuus tapaamiseen työntekijän kanssa.
Vertaistukea on tarjolla Sinuiksi-chateissa verkossa sekä puhelinvertaisen kanssa.
Palvelu on saatavilla suomeksi ja englanniksi.
Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus
Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus tarjoaa ammatillista tukea sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille ja heidän läheisilleen monenlaisissa perhe-, rakkaus-, ystävyys- ja läheissuhteisiin liittyvissä tilanteissa. Palveluun voivat ottaa yhteyttä myös polyamorisissa ja monisuhteisissa suhdemuodoissa elävät ihmiset.
Puhelinpalvelu on auki keskiviikkoisin klo 10-12 numerossa 050 444 4446.
Päivystyschat on auki maanantaisin klo 16-17 Hyvä kysymys -sivustolla www.hyvakysymys.fi/paivystyschatti/sateenkaarevatsuhteet
Tarkista tukipalveluiden loma-ajat Perhesuhdekeskuksen verkkosivuilta www.perhesuhdekeskus.fi.
Haastavissa perhe- ja suhdetilanteissa on mahdollista käydä myös tukikeskusteluja perhetyöntekijän kanssa etäyhteydellä tai Helsingissä kasvokkain. Lisäksi Perhesuhdekeskus tarjoaa läheissuhteita tukevaa vertaistoimintaa eri puolilla Suomea.
Perhesuhdekeskuksen tukipalvelut on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Vertaistapahtumat järjestetään suomeksi.
Sateenkaariperheet
Sateenkaariperheiden neuvontapalvelusta saa tietoa ja neuvoja perhe-elämään ja perheen perustamiseen liittyvissä asioissa (mm. lapsen saamisen mahdollisuudet) sekä palveluihin, etuuksiin ja lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä.
Neuvontaa puhelimitse on saatavilla tiistaisin klo 12–13 ja torstaisin klo 9–10 numerossa 050 321 0048. Sähköpostitse neuvontaa on saatavilla osoitteesta neuvonta@sateenkaariperheet.fi.
Neuvonta-chat järjestetään syyskuusta huhtikuuhun kerran kuukaudessa. Ajankohdat löytyvät verkkosivuilta.
Sateenkaariperheet järjestää myös vertaistoimintaa ja perhevalmennuksia eri puolilla Suomea.
Palvelu on saatavilla suomeksi ja englanniksi.
Voimavaraksi-neuvonta
Voimavaraksi-neuvonta on luottamuksellinen tila, jossa voit pohtia ammattilaisen tuella sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen sekä hengellisyyteen tai vakaumukseen liittyviä kysymyksiä. Nämä kysymykset voivat koskettaa sinua itseäsi, läheistäsi tai yhteisöäsi.
Neuvontamme on uskonnollisesti sitoutumatonta. Kunnioitamme näkemyksiäsi ja voit tulla mukaan juuri siinä kohtaa polkuasi, jossa olet. Lähdemme aina liikkeelle sinun tarpeistasi ja toiveistasi.
Neuvonta on maksutonta ja sitä on saatavilla tarpeen mukaan 1–5 kertaa. Voit osallistua puhelimitse tai videoyhteydellä mistä päin Suomea tahansa. Emme kerää henkilötietojasi ja voit halutessasi asioida anonyymisti. Voit tulla neuvontaan yksin, kumppanin tai läheisen kanssa. Tarvittaessa autamme sinua eteenpäin sopivamman avun piiriin.
Neuvontapalvelusta vastaa Voimavaraksi-hankkeen koordinaattori Maria. Maria on sosionomi-diakoni, seksuaaliterapeutti ja pyskoterapeuttiopiskelija. Hän on tehnyt kohtaavaa työtä sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien kysymysten parissa yli vuosikymmenen ajan.
Senioriluuri – Sateenkaarisenioreiden puhelinpäivystys
Tuki väkivaltaa kokeneille
Väkivaltaa kohdanneiden sukupuolivähemmistöhin kuuluvien ihmisten sensitiivistä tukea tarjoavia on koottu Setan verkkosivuille.
Viranomaisten tuki ja palvelut
Tasa-arvovaltuutetun toimisto neuvoo sukupuolivähemmistöjä syrjintäasioissa. Yhdenvertaisuuslain valvonta kuuluu yhdenvertaisuusvaltuutetulle.
Rikosuhripäivystyksen sivulta löydät neuvoja muun muassa siihen, kuinka tehdä rikosilmoitus.
Apua äänenkäytön opetteluun
Transmiesten äänenmuutokseen ja kehollisuuteen on erikoistunut laulunopettaja Demian Seesjärvi, joka opettaa äänenkäyttöä ja laulua myös transnaisille. Kehoääni-sivustolle tästä.
Sexpon seksuaalineuvonta
Sexpo tarjoaa maksutonta seksuaalineuvontaa netissä, puhelimitse, Skypen välityksellä ja kasvokkain. Seksuaalineuvonnassa voi käsitellä seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuolisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Tietoa Sexpon tarjoamasta seksuaalineuvonnasta löydät täältä.
Palveluja intersukupuolisille
Muiden tarjoamat palvelut intersukupuolisille löytyvät omalta sivultaan.