Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-20 toimistollamme Länsi-Pasilassa Helsingissä. Yhden koulutuksen hinta on 30 euroa.
27.11. perehdytään sukupuolien moninaisuuteen lapsuudessa ja varhaiskasvatuksessa.
- Jos poika jatkuvasti pitää prinsessamekkoa, onko se merkki lapsen sukupuoli-identiteetistä?
- Miten toimia, jos vanhemmat toivovat lapsensa osallistuvan varhaiskasvatukseen poikana, vaikka lapsen virallinen sukupuoli on tyttö?
- Miten kohdata vanhemmat, joiden lapsella on intersukupuolista kehollisuutta?
Illan aikana saat tietoa sukupuolen moninaisuudesta lapsilla sukupuoli-identiteettinä, sukupuolen ilmaisuna ja kehollisuutena. Kuulet sukupuoliristiriidan ilmenemisestä lapsella ja erilaisista ammatillista viitekehyksistä tukea lasta ja perhettä. Saat tietoa uusimmista tavoista tukea lasta ja hieman tutkimustietoa työsi tueksi ollaksesi varmemmalla pohjalla työssäsi varhaiskasvattajana. Opit hahmottamaan, milloin lapsi saattaa tarvita erityisiä terveys- tai tukipalveluja liittyen sukupuoleen.
Saat myös käytännön vinkkejä lasten sukupuolen moninaisuuden kohtaamiseen sekä esittelyn materiaaliin, jota voit hyödyntää arjen työssäsi.
Koulutus sisältää luennon, harjoituksia ja keskustelua. Lisäksi käsitellään osallistujien kysymyksiä. Kouluttajina toimivat Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen työntekijät:
Kuura Autere, sosiaalipsykologi, koulutukseltaan lisäksi varhaiskasvattaja, julkaissut opinnäytetyön sateenkaariperheistä päivähoidossa sekä lastenkirjan intersukupuolisuudesta
Maarit Huuska, johtava sosiaalityöntekijä, perheterapeutti, joka on osallistunut lasten sukupuolidysforiaan liittyviin täydennyskoulutusseminaareihin Lontoossa (GIDS, Tavistock) ja Amsterdamissa (WPATH ja VU University), Lapsiasiavaltuutetun “HLBTI ja lapset” -työryhmän toimintaan, vetää vertaistukiryhmää translasten ja sukupuoltaan pohtivien lasten vanhemmille ja on julkaissut useita ammatillisia artikkeleita aiheesta.
Molemmat ovat osallistuneet Sukupuolisensitiivinen varhaiskasvatus -hankkeen johtoryhmän työskentelyyn, jossa kehitetiin varhaiskasvatuksen työtapoja ja -välineitä.
Paikkoja on rajallisesti, ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätietoa
Marita Karvinen
koulutussuunnittelija
Setan koulutuspalvelut, kouluvierailut, asiantuntijuus hlbtiq-teemoissa
p. + 358 40 570 4328
marita.karvinen@seta.fi